blog-logo

CFR a lansat licitația pentru reconstrucția podului dărâmat de ape la Budila

CFR a lansat licitația pentru reconstrucția podului dărâmat de ape la Budila

CFR SA a lansat licitația pentru „Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318 linia 317 Hărman – Întorsura Buzăului”. Este vorba despre podul CFR de la Budila. Valoarea estimată a achiziţiei este de 26.025.733,86 de lei fără TVA.

Durata contractului este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă 3 luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe perioada de timp friguros.

Podul a fost distrus în urma inundațiilor din anul 2018. Podul a fost construit în anul 1928 cu infrastructura din beton și suprastructura din beton. Precipitațiile abundente căzute în perioada 27-30.06.2018 au condus la formarea unui debit excepțional pe râul Tărlung.

Alte articole:   Alarmă falsă cu bombă neexplodată la Colegiul Mircea Cristea

În data de 30.06.2018, la ora 16:08 apele crescute au rupt pragul de fund din aval, au subspălat și erodat fundațiilor pilelor 1 și 2 provocând prăbușirea acestora în albia râului, antrenând în prăbușire și suprastructura de pe deschiderile 1,2 și 3 ale podului. Debitul crescut al râului Tărlung s-a menținut astfel încât în data de 1.07.2018 s-a produs sub spălarea și erodarea fundației pilei 3 ce a avut drept consecință prăbușirea celei de a 4 deschideri.

În prezent, pe teren în amplasamentul căii ferate au rămas cele 2 culei și cele 3 pile prăbușite în albia râului.În aceste condiții circulația feroviară pe linia Hărman – Întorsura Buzăului s-a închis din data de 30.06.2018 începând cu ora 16:08.

Alte articole:   Cîţu, despre deschiderea şcolilor: Vom lua o decizie fermă pe 2 februarie

Linia de cale ferată Hărman – Întorsura Buzăului este principala opțiune de transport călători pentru comunitățile adiacente acestei rute (Budila , Teliu, Întorsura Buzăului etc). Pentru redeschiderea circulației feroviare pe linia de cale ferată Hărman – Întorsura Buzăului este necesară reconstrucția podului peste râul Tărlung.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate