blog-logo

Brașoveanul Eduard Grosu a câștigat etapa regină a Turului României, de pe Transfăgărășan

Brașoveanul Eduard Grosu a câștigat etapa regină a Turului României, de pe Transfăgărășan

Rutierul zărneștean Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a câştigat, sâmbătă, etapa a patra, regină, a Turului ciclist al României, pe Transfăgărăşan, şi şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

Grosu, care a primit acceptul echipei Nippo Delko One Provence de a continua cursa, după ce iniţial anunţase că va pleca la o altă cursă în Belgia, a reuşit a doua victorie consecutivă de etapă, impunându-se pe cei 113 km ai etapei a patra, pe traseul Cârţişoara – Transfăgărăşan – Curtea de Argeş, cu timpul de 3 h 00 min 37 sec, urmat de kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors), şi de polonezul Szymon Krawczyk (CCC Development Team). Emil Dima (Giotti Victoria) a fost al patrulea, iar Serghei Ţvetcov (naţionala României) s-a clasat pe opt, ambii în acelaşi timp cu învingătorul.

Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

Grosu e lider în clasamentul general, urmat de germanul Nikodemus Holler (Bike Aid), la 35 de secunde, de ungurul Viktor Filutas (Giotti Victoria), la 42 de secunde. Dima e al cincilea, la 43 de secunde, iar Ţvetcov e al şaptelea, la 44 de secunde, etc.

Ultima etapă a ediţiei a 53-a a cursei va avea loc la Bucureşti, un circuit de 100 km pe traseul Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Şos. Regele Mihai I – Piaţa Victoriei şi retur, iar Grosu este mare favorit la victoria finală.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de olandezul Alex Molenaar, ultima victorie românească datând din 2018, când a câştigat Serghei Ţvetcov.

Alte articole:   24.10.2020 - 4.761 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 114 la Brașov

AGERPRES

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.