blog-logo

VIDEO Campanie de reparare în forță a unor drumuri județene

VIDEO Campanie de reparare în forță a unor drumuri județene

Consiliul Județean Brașov a demarat o campanie de realizarea a unor covoare asfaltice la drumurile județene până la sosirea anotimului rece. Vorbim despre 333.000 de metri pătrați de asfalt nou.

Vicepreședintele Consililui Județean Brașov, Adrian Gabor, a precizat pentru cititorii newsbv.ro care sunt aceste drumuri: DJ 103, de la centura ocolitoare a Brașovului până la limita cu județul Covasna – 13 km, DJ 103A, de la centura ocolitoare până la Tărlungeni – 8km, DJ 103B, Tărlungeni – Budila – 5,2 km, DJ 112 – DN 11, Hărman – Podu Olt – 3,6 km, DJ 112A – Hălchiu – DN 13 (de la ieșirea din Hălchiu – intrare Codlea – Protan) – pe o lungime de 7 km, Ieșire Codlea – Vulcan – 6,6 km.

Alte articole:   O nouă ediție "Sportul pentru toți". 40.000 de euro nerambursabili, pentru școlile din Brașov

„Este vorba despre realizarea de covoare bituminoase subțiri turnate la rece. Acum se toarnă primul strat. Vor fi 2 două straturi, de circa 2 cm. Valoarea totală este de aproximativ 7 milioane de lei, inclusiv TVA. Ceea ce vreau să precizez este că am cerut executantului, prin contract, o garanție standard a lucrărilor de trei ani, dar viața lor este de 5 -7 ani. Vorbim de o tehnologie nou apărută și pe piața din vest, adusă recent la noi în țară”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor.

La Budila deja s-au turnat cele două straturi, iar la Tărlungeni aproape s-a finalizat turnarea primului strat (al doilea se toarnă la interval de două zile). Drumul Brașov – Tărlungeni va fi finalizat marți. Practic, sunt turnate covoare pe o lungime de 5 km pe zi, cu două utilaje.

Alte articole:   ISJ Brașov a publicat lista circumscripțiilor și numărul de locuri pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Pentru DJ103 s-au făcut multe sesizări pentru sistematizarea intrării spre cartierul Izvor, cartier in plină dezvoltare. Și niciodată vreun răspuns. Nu se putea include proiectul înainte de „marea asfaltare”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.