blog-logo

Începe școala! Programul RATBV pentru elevi. Cum sunt eliberate abonamentele pentru aceștia?

Începe școala! Programul RATBV pentru elevi. Cum sunt eliberate abonamentele pentru aceștia?

RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscrisi, astfel:

  • a) pe parcursul anului calendaristic, pentru elevii cu domiciliul în localitățile din zona metropolitana Brașov, școlarizați la o unitate de învățământ din zona metropolitană Brașov.
  • b) pe parcursul anului școlar, pentru elevii cu domiciliul în localități din afara zonei metropolitane Brașov, școlarizați la o unitate de învățământ din zona metropolitană Brașov.

Elevii care au deja un card valid de transport și au domiciliul în municipiul Brașov pot încărca pe site-ul elevi.ratbv.ro documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare. Modelele de cerere solicitate se pot descărca de pe site-ul elevi.ratbv.ro

Alte articole:   Brașovenii, așteptați să ridice măștile oferite gratuit de stat

Elevii care au card RATBV emis după data de 1 august 2020, își pot prelungi online valabilitatea abonamentului lunar gratuit, în cazul lor fiind necesară completarea doar a cererii lunare.

Pe site-ul elevi.ratbv.ro sunt prezentați ”pașii” ce trebuie parcurși pentru încărcarea gratuită a cardurilor cu abonamentul lunar pentru elevi și sunt enumerate documentele ce trebuie scanate/fotografiate și încărcate, respectiv:

  • cererea tip
  • carnetul de elev cu viza pe anul școlar 2020 – 2021, ambele pagini din carnet: cea cu viza și cea cu numele elevului. Preșcolarii, elevii din clasele pregătitoare și elevii din învățământul preuniversitar care nu au deocamdată carnet vizat pe anul școlar 2020 – 2021 vor transmite copia/fotografia adeverinței eliberate de la școală.
  • pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, cartea de identitate a elevului, pentru dovada adresei de domiciliu în municipiul Brașov
  • pentru elevii cu vârsta de sub 14 ani, certificatul de naștere al elevului și cartea de identitate a unuia dintre părinți, pentru dovada adresei de domiciliu.
Alte articole:   Târgul de Cariere Brașov, ediția de toamnă, online

Elevii cu domiciliul in localitati care nu fac parte din Zona Metropolitana Brasov, vor prezenta in plus fata de documentele enumerate mai sus si o adeverinta de la unitatea de invatamant de pe raza Zonei Metropolitane Brasov, care atesta calitatea de elev al unitatii de invatamant si traseul de la unitatea de invatamant la localitatea de domiciliu.

Cei care nu doresc să folosească sistemul online se pot prezenta la punctele de vânzare ale RATBV S.A., cu documentele menționate, în vederea eliberării sau prelungirii abonamentului gratuit lunar pentru elevi.

De marți, 15 septembrie a.c., RATBV va efectua cursele speciale gratuite pentru elevi, după următorul program:

Alte articole:   Poliţiştii caută un tânăr din Codlea
Nr.crt.Stație de plecareOra de plecareOpriri în stația/stațiileStație de destinație
1Roman7.00Lic. Informatică, Spit. Județean, MeșotăLivada Poștei
2Meșotă7.27Livada PoșteiȘirul Beethoven
3Roman7.00Liceul InformaticăȘirul Beethoven
4Roman7.20Lic. Informatică, Livada PoșteiȘirul Beethoven
5Spitalul Județean7.25Șirul Beethoven
6Spitalul Județean7.25Livada PoșteiȘirul Beethoven
7Municipal7.05Biserica BartolomeuLivada Poștei
8Biserica Bartolomeu7.27Livada PoșteiȘirul Beethoven
9Stadionul Municipal7.25Șirul Beethoven
10Stadionul Municipal7.25Livada PoșteiȘirul Beethoven
11Stadionul Municipal7.25Biserica Bartolomeu, Livada PoșteiȘirul Beethoven
12Rulmentul7.00Biserica Tractorul, Mircea cel Bătrîn, OnixLivada Poștei
13Onix7.24Livada PoșteiȘirul Beethoven
14Rulmentul7.15Biserica Tractorul, Mircea cel BătrânȘirul Beethoven
15Rulmentul7.15Biserica Tractorul, Mircea cel Bătrân, Livada PoșteiȘirul Beethoven
16Triaj7.00Autogara 3, DaciaLivada Poștei
17Dacia7.23Meșotă, Livada PoșteiȘirul Beethoven
18Triaj7.15Autogara3, Livada PoșteiȘirul Beethoven

Toate cursele vor fi efectuate cu prezența unui polițist local în autobuz, iar autovehiculele vor purta afișe cu stația de destinație.

De asemenea, din data de 14 septembrie 2020, RATBV va mări numărul de autobuze ce deservesc liniile 23B, 32, 50 și 52. Afișele cu noile orare de circulație vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul societății, în secțiunea ”Trasee și orare”, ele urmând a purta mențiunea ”Valabil din 14 septembrie 2020”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.