blog-logo

Descarcă AICI documentele medicale obligatorii pentru elevi la început de an școlar

Descarcă AICI documentele medicale obligatorii pentru elevi la început de an școlar

Două documente medicale sunt necesare pentru (re)intrarea în colectivitate a preșcolarilor și elevilor la începutul anului școlar.

Astfel, elevii din anii de început de ciclu, însemnând copiii de la creșă, cei de la grupa mică de grădiniță, elevii care intră acum la clasa pregătitoare și elevii de la clasele a V-a și a IX-a au obligația de a prezenta o adeverință medicală la intrarea în colectivitate, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor Județene de Sănătate Publică.

Documentul precizează că „în conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

  • Adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate
  • Aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.
Alte articole:   “Mărţişor cu suflet” de la Asociația Milioane de Prieteni

Adeverința medicală se elibereaza în următoarele circumstanțe:

  • La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medical colectivității de la care provine copilul.
  • La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

Potrivit legii, avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe:

  •  După o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;
  • La plecarea în tabere, vizite de studiu etc.
Alte articole:   Incendiu la o casă din județul Brașov

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus joi că avizele epidemiologice vor fi necesare, la începutul anului şcolar, doar pentru cei aflaţi la începutul unui ciclu de învăţământ.

De asemenea, vor avea nevoie de adeverințe medicale și copiii care au boli cronice, iar aceste documente vor putea fi eliberate și în prima săptămână de școală, a mai spus Tătaru, citat de news.ro.

Adeverință medicală înscriere în colectivitate AICI.

Aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate AICI.

Cele două documente trebuie completate de medicul de familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Centrul Cultural Reduta organizează - Primul atelier de confecționat mărțișoare tradiționale cu Baba Dochia
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate