blog-logo

CEC Bank anunță că primește solicitări pentru creditele „Noua Casă”

CEC Bank anunță că primește solicitări pentru creditele „Noua Casă”

CEC Bank anunță că va acorda, începând de vineri, credite prin programul ”Noua Casă” cu o marjă de 1,9 puncte procentuale peste IRCC. Oferta “Noua Casă” a CEC Bank vine cu o rată curentă a dobânzii de 4,31% (IRCC + marjă fixă de 1,9 pp) în cazul celor care își încasează salariul prin CEC Bank, mai mică cu 0,10 pp față de cea aplicabilă celor care încasează salariile prin alte bănci.

Banca nu percepe comisioane de analiză/acordare, nici comision de administrare pentru creditele “Noua Casă”, în schimb există un comision de gestiune aferent garanției de stat, de 0,4%/an din soldul garanției Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Alte articole:   România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova

Garanția acordată de stat acoperă 50% sau 60% din valoarea finanțării, în funcție de tipul imobilului și valoarea creditului. Avansul este de 5% pentru achizițiile imobiliare de până la 70.000 de euro și de 15% pentru cele de peste 70.000 de euro și până la 140.000 de euro. Locuințele mai vechi de 5 ani pot fi achiziționate doar cu credite de până la 70.000 de euro.

Programul “Noua Casă” este redenumirea programului “Prima Casă” lansat în 2009 și prin care băncile au acordat circa 300.000 de împrumuturi. Un exemplu oferit de bancă arată că o familie în care ambii soți încasează salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/lună/pers), fără alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro).

Alte articole:   Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnazială Cristian vor fi finalizate până la începutul anului școlar

Rata lunară ar fi de 2.944 lei în cazul încasării salariilor prin CEC Bank, iar DAE – 4,39% . CEC Bank acordă credite “Noua Casă” și românilor din străinătate, care au permis de muncă și de ședere eliberate de autoritățile din statul respectiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.