blog-logo

VIDEO+FOTO Misiune îndeplinită pentru Vânătorii de Munte

VIDEO+FOTO Misiune îndeplinită pentru Vânătorii de Munte

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, au participat joi, 10 septembrie, la ceremonia de sosire din Afganistan a militarilor Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre” desfășurată la sediul Centrului de Sporturi Montane Bucegi, din Predeal.

În cadrul ceremoniei, a fost decorat drapelul de luptă al Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, prin decret prezidențial cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari.

De asemenea, au fost recunoscute meritele militarilor batalionului, iar comandantul Batalionului 21 de Protecția Forței „Viperele Negre”, locotenent-colonel Cristian Cristescu, a fost decorat cu Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite și mai mulți militari au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa a III-a, Emblema de Merit Acțiuni Umanitare clasa a II-a, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii și Emblema de Onoare a Logisticii.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

La finalul activității, sublocotenentul (r) Marius Apostol, președinte al AMVVD (Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități), a oferit comandantului batalionului o plachetă cu însemne heraldice.

Vânătorii de Munte au fost dislocați pentru aproximativ 6 luni în două baze militare din provinciile Kandahar și Kabul, pentru asigurarea securității acestora, în cadrul misiunii „Resolute Support”. De asemenea, o companie din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a făcut parte din batalionul de protecția forței.

Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a mai fost dislocat anterior acestei misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan. În Irak a participat cu două detașamente de nivel companie în perioada 2006-2007, în cadrul misiunilor UNAMI III și UNAMI IV, iar în Afganistan a mai participat în cadrul misiunii ISAF în anul 2009 și anul 2012 cu o structură de nivel batalion.

Alte articole:   Raed Arafat: Valul 5 va fi „amestecat”. Noi restricții sunt luate în discuție de Guvern

Fotografii si video – Simona Bordean

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov