blog-logo

Schaeffler anunță concedierea a 4.400 de angajați până în 2022 și închiderea sau vinderea unor fabrici

Schaeffler anunță concedierea a 4.400 de angajați până în 2022 și închiderea sau vinderea unor fabrici

Producătorul de componente auto Schaeffler AG, ce are o fabrică și în Brașov, va renunţa la încă 4.400 de angajaţi în Europa până în 2022 şi va închide sau va vinde unele fabrici, ca răspuns la criza din sectorul auto, cauzată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit DPA şi Bloomberg, preluate de Agerpres.

Grupul german speră să facă economii anuale de până la 300 de milioane de euro, în timp ce costurile legate de restructurare sunt estimate la 700 de milioane de euro, scrie g4media.ro.

În urma măsurilor de restructurare vor fi afectate în special 12 unităţi de producţie din Germania şi alte două fabrici din alte regiuni din Europa.

,,În pofida redresării cererii în ultimele luni, incertitudinile privind evoluţiile viitoare ale pandemiei şi, ca rezultat, deteriorarea mediului de afaceri rămân ridicate”, se arată într-un comunicat al companiei germane.

În ultimii ani, Schaeffler şi-a redus capacitatea de producţie, iar după implementarea unei scheme de plecări voluntare numărul angajaţilor s-a redus de la 84.223.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate