blog-logo

Polițiștii au depistat în trafic mai mulți șoferi băuți și fără permise de conducere

Polițiștii au depistat în trafic mai mulți șoferi băuți și fără permise de conducere

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție  Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 08 septembrie 2020, în jurul orei 23.30, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autovehicul pe DJ104B, între localitățile Hârseni și Ileni, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,52 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul  este cercetat într-o altă cauză penală pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”părăsirea locului accidentului sau modificarea și ștergerea urmelor acestuia”.

Ca urmare a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La data de 10 septembrie 2020, în jurul orei 00.05, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 19 ani, care conducea un autoturism pe DN73A, pe raza localității Vad, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 09 septembrie 2020, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Făgăraș, au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 52 ani, care conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Făgăraș, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,38 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 09 septembrie 2020, în jurul orei 10.40, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 64 ani, din județul Mureș, care conducea un autoturism pe DN11, pe raza județului Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La data de 09 septembrie 2020, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 41 ani, din județul Sibiu, care conducea un autotren ce tracta o remorcă, pe str. Fundătura Hărmanului din municipiul Brașov.

Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale, ocazie cu care acesta a prezentat un permis de conducere, cu privire la care există suspiciunea că ar fi falsificat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a săvârșirii altor infracțiuni la regimul rutier.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”uz de fals”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, a transmis purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, comisar Alina Ivan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.