blog-logo

Începe distribuirea măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate

Începe distribuirea măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate

Direcția de Asistență Socială Brașov începe distribuirea măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate în baza OUG nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Persoanele îndreptățite sunt:

persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

Alte articole:   Brașovul va avea peste 1.000 de camere de supraveghere

persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială)

persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Se acordă un număr de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Distribuirea se va face la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23, în perioada 10.09.2020 – 14.09.2020 ( joi, vineri și luni), între orele 08.30 – 18.30, cu pauză între orele 11.00 – 11.30 pentru dezinfecție.

Alte articole:   Brașoveanul Dragoș Tohănean, vicepreședinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.