blog-logo

Brașovul, locul 3 în țară la suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine

Brașovul, locul 3 în țară la suprafața pădurilor virgine și cvasivirgine

Ministrul Mediului a menţionat că, săptămâna trecută, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului care va sta la baza includerii în catalogul pădurilor virgine şi cvasivirgine a altor peste 4.000 de hectare de astfel de păduri.

„Săptămâna trecută, am semnat contractul cu cele patru entităţi care au câştigat licitaţiile – un institut, o universitate şi două firme privind studiile despre pădurile virgine şi cvasivirgine care vor fi introduse în catalog. (…) La preluarea mandatului meu, au fost înscrise 29.000 de hectare, iar până azi, au mai fost înscrise 4000 şi avem acest studiu cu 39.865 de hectare care, practic, va dubla suprafaţa oficială pe care România o are şi trebuie făcută menţiunea că doar 19 judeţe se pot bucura de astfel de păduri. Brașovul este pe locul 3 în țară , cu o suprafață în noua licitație de 4.954 de hectare”, a spus Costel Alexe.

Alte articole:   Capacitatea de testare ar putea creşte dacă s-ar folosi şi testele de anticorpi

Conform acestuia, România are cele mai frumoase astfel de păduri.

„E important să protejăm aceste păduri, să conservăm biodiversitatea, România are cele mai frumoase păduri virgine şi cvasivirgine din Europa, este o moştenire pe care am primit-o şi trebuie să o lăsăm generaţiilor următoare. România are, în acest moment, cele mai frumoase păduri virgine şi cvasivirgine din Europa şi eu sunt unul dintre cei mai protecţionişti miniştri pe care i-a avut până acum şi vreau ca, în urma mea, să rămână fapte concrete pentru mediu”, a afirmat ministrul liberal Costel Alexe.

El a mai menţionat că, anul acesta a fost lansată cea mai amplă campanie de împăduriri, care şi-a propus să fie plantaţi 53 de milioane de puieţi, din care, până în prezent, au fost deja plantaţi aproximativ 30 de milioane.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa

Totodată, ministrul Mediului a precizat că s-a aflat la Braşov pentru o nouă rundă de consultări cu specialiştii din silvicultură pentru elaborarea unei strategii pe următorii 10 ani.

Foto: Pădure virgina zona Făgăraș. Autor: Cornelia Dörr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.