blog-logo

Tătaru: „Sistemul medical are o boală, începând de la medicina primară, până sus. Pandemia a deschis ochii tuturor”

Tătaru: „Sistemul medical are o boală, începând de la medicina primară, până sus. Pandemia a deschis ochii tuturor”

Cu toții cunoaștem dezastrul din sistemul de medical din România. Iată că acum, a fost sesizat și de ministrul Sănătății.

Sistemul medical care ar trebui să ne trateze, este el însuşi bolnav, după cum spune Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, marţi, că sistemul medical suferă de ”o boală, începând de la medicina primară până în sus”, iar perioada pandemiei a arătat ”realitatea”, informează Agerpres.

„Putem remedia nişte lucruri, trebuie să cunoaştem realitatea şi trebuie să o cunoaştem în întregime. (…) Sistemul medical are o boală, începând de la medicină primară până sus. (…) Deschiderea totală a Ministerului Sănătăţii, a mea personală, în vederea modificării unei legislaţii şi în vederea aducerii medicului care este în centru, a corpului medical la acea capacitate de performanţă pentru care s-a pregătit în a acorda un act medical de calitate. Se discută de o pandemie în care au fost prezenţi toţi, mai în faţă sau mai în spate.

Cred că a fost o pandemie care a deschis ochii tuturor şi ne-a făcut să lăsăm nişte orgolii care există în tagma medicală şi să adaptăm din mers capacitatea până în acest moment. Sper ca această lună de foc care este septembrie să ne dea capacitatea noastră, atât colegial, cât şi profesională, să putem gestiona acest moment”, a spus Tătaru în cadrul unei dezbateri organizate de PNL Bucureşti.

E nevoie de o lege corectă pentru o adevărată reformă în sănătate

Alte articole:   Moşii de toamnă, zi de pomenire a sufletelor celor adormiţi

Nelu Tătaru a afirmat că se poate face o „adevărată reformă în sănătate”, printr-o lege „corectă”, adaptată zilelor noastre.

Aşteptăm ca o lege corectă adaptată zilelor noastre, trecută printr-un legislativ care să înţeleagă nu doar menirea acelei legi, ci şi însemnătatea ei, va putea face să avem o adevărată reformă în sănătate. Suntem într-o perioadă care ne-a făcut pe toţi să vedem realitatea. Chiar dacă o ştiam, nu o recunoşteam„, a mai afirmat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Ni s-au deschis ochii inca de cand am intrat prima oara intr-un spital si am vazut ce jeguri imputite sunt saloanele, baile, wc-urile. Si cand ni s-au cerut spagi. Poate te-ai trezit tu acum, cine stie ce ai facut pana mai ieri…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.