blog-logo

Cum se vor desfășura orele și în ce condiții un elev poate învăța doar online

Cum se vor desfășura orele și în ce condiții un elev poate învăța doar online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit marți la Digi24, despre felul în care se va desfășura o oră de clasă din 14 septembrie când va începe noul an școlar în condiții de restricții pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Ministrul a spus că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi. Ea a vorbit și despre cum se va desfășura ora cu o parte dintre elevi în clasă și o parte online.

Monica Anisie, a fost întrebată, marți seara, de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze activitatea elevilor din clasă și a celor din mediul online.

„Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta?Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă. (…) Recunosc că și eu din postura de cadru didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea și verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a spus Monica Anisie la Digi24.

Fiecare clasă va avea un laptop sau o cameră

Alte articole:   România, locul 7 în lume în topul vaccinărilor anti-COVID cu ambele doze

Anisie a spus că în fiecare clasă va fi instalat un laptop sau o cameră, care va rămâne instalat acolo și pe care o vor folosi profesorii, elevii sau personalul unității de învățământ.

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie.

Monica Anisie, a precizat că a recomandat ca profesorii să fie ajutaţi, după începerea anului şcolar, pentru a putea derula lecţiile de la clasă şi în sistem online de către bibliotecarii, informaticienii sau laboranţii care există în şcoli.

Ministrul Educației a mai spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reușit să reducă programa școlară, din cauza unei legi.

Alte articole:   Radare în cascadă pe DN 13, între Brașov și Mureș. Peste 120 de sancțiuni în 5 ore

Un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale

Anisie a mai declarat că un elev poate învăța doar online numai dacă există motive medicale și doar în baza unei adeverințe din partea unui medic.

“Părintele poate să ia această decizie, să își continue copilul educația în sistem online, să învețe de acasă și anume, pe de-o parte, dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De aceea am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie o adeverință pe care să o dea școlii pentru a putea, în felul acesta să își continue copilul învățarea de acasă”, a declarat ministrul.

Ce se întâmplă cu programul after-school

Anisie a fost întrebată și despre programul after-school în unităţile de învăţământ de stat. Ea a precizat că părinții își vor putea duce din nou copiii la after-school în școlile de stat, urmând ca până luni ministrul Sănătății să emită un ordin în acest sens.

„Este vorba despre un ordin pe care ministrul Sănătăţii l-a dat înainte de realizarea ordinului comun (privind normele sanitare pentru noul an școlar -n.r.). Am discutat cu dumnealui să revizuim ordinul respectiv pentru a-l pune în acord cu ceea ce prevede ordinul comun. Prin urmare, se pot desfăşura aceste activităţi. Eu sunt convinsă că domnul ministru va realiza acest ordin, îl va revizui până luni”, a declarat Anisie.

Referitor la festivităţile de începerea anului şcolar, ministrul a recomandat ca acestea să fie evitate în această perioadă, dar dacă se vor organiza, totuşi, mai ales pentru elevii din primii ani care nu au mai fost în acea şcoală, să se facă în spaţii deschise şi în aşa fel încât să se păstreze distanţa fizică.

Alte articole:   Două accidente, în Brașov și Ghimbav, cu 5 victime! O persoană A MURIT!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate