blog-logo

150 de profesori, instruiți să predea educația juridică din această toamnă!

150 de profesori, instruiți să predea educația juridică din această toamnă!

Asociația VeDem Just anunță finalizarea cursului de instruire a 150 de profesori de educație juridică. Mai mult de 4.000 de elevi vor beneficia de această materie opțională în anul școlar 2020-2021.

Impreunā cu ajutorul inspectoratelor scolare ,liceele din Romania VeDem Just coordonează de cinci ani programul național EDUIURIS de educație juridică pentru învățământul preuniversitar. Până în prezent, asociația a pus accent pe educația nonformală: oameni ai legii au avut întâlniri cu elevii – fie în școli, fie în instanțele judecătorești – pentru a discuta despre legi, responsabilități, proceduri, sancțiuni, efecte. Începând cu acest an, asociația are un nou obiectiv: răspândirea educației juridice în cât mai multe unități școlare pentru a fi predată în mod formal de către profesori încadrați.

Alte articole:   SONDAJ: PSD se menține la 40%, PNL scade la 17%, USR la 11%, iar AUR crește la 15%

Tocmai de aceea, VeDem Just a organizat în aceste zile un curs intensiv de instruire a cadrelor didactice: 46 de profesori au participat la prima sesiune de acum o săptămână și alți 97 la cea de a doua, finalizată azi.

Temele abordate au fost: despre proiectul Eduiuris; Individul și statul; Drepturile omului și ale copilului; Libertatea de exprimare în offline și în online; Aspecte legale privind familia, școala, viața intimă, munca și substanțele interzise; Procesul civil și procesul penal. Instruirea gratuită a fost oferită online de către domnul judecător Cristi Danileț, iar cadrelor didactice li se va elibera certificat de participare.

Asociația este onorată să anunțe că din această toamnă educația juridică se va preda de către cadre didactice cu normă întreagă în 100 de școli pentru peste 4.000 de elevi. Tuturor acestor elevi li se va livra în mod gratuit, până la sfârșitul lunii, câte un exemplar din ghidul „Elevul și legea !”

Alte articole:   Stația de Ambulanță din Săcele va fi modernizată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate