blog-logo

Peste 20 de șoferi băuți la volan, amendați în weekend, la Brașov

Peste 20 de șoferi băuți la volan, amendați în weekend, la Brașov

În perioada 04 – 06.09.2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza întregului județ, ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, asigurarea unui trafic fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor ce pot afecta climatul de siguranță pe drumurile publice.

Obiectivele acțiunii au fost:

Impunerea respectării regimului legal de viteză și sancționarea nerespectării regimului legal de viteză;

Combaterea indisciplinei pietonilor și bicicliștilor și a abaterilor săvârșite de către aceștia;

Alte articole:   Elevii olimpici din școlile particulare vor primi burse de performanță

Respectarea, de către participanții la trafic, a acordării priorității de trecere vehiculelor cu acest drept și a pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor publice;

Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;

Deținerea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice;

Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În activitățile desfășurate au fost angrenați 127 polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră, care au acționat pe raza întregului județ Brașov, utilizând echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, mijloacele tehnice certificate, etiloteste, etilometre, aparatele DrugTest, precum și cinemometrul TruCam.

Alte articole:   Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 47.600 de lei, dintre acestea 28 de sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 21 de infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 9 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 1 infracțiune pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, polițiștii au reținut 64 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Au fost efectuate 2020 testări cu aparatul alcooltest și 7 testări cu aparatul DrugTest.

Pe termen scurt, consumul de alcool diminuează coordonarea motrică și echilibrul, alterează atenția, percepția, puterea de judecată și controlul de sine. De aceea, consumul de alcool este adesea asociat cu un comportament periculos, care prezintă un risc crescut de producere a accidentelor rutiere.

Alte articole:   O nouă ediție a Festivalului Internațional de Muzică Cristian, în weekend

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice, această abatere poate conduce la sancționarea contravențională sau întocmirea unui dosar penal.

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!, au transmis reprezentanții I.P.J. Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.