blog-logo

Orban: Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie

Orban: Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie

Ludovic Orban a anunțat că școala va începe în 14 septembrie, iar alegerile locale vor avea loc la data stabilită, 27 septembrie.

Prim-ministrul a anunțat vineri că școlile ar putea începe online în 14 septembrie și că desfășurarea cursurilor în sălile de clasă ar putea fi amânată pentru octombrie, acesta fiind un „scenariu” cerut de medici.

A revenit însă asupra declarației sale după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va ridica problema amânării alegerilor locale în situaţia în care se decide amânarea deschiderii anului şcolar.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlii. Școala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a precizat duminică premierul Ludovic Orban, scrie News.ro.

Premierul a catalogat drept ”ridicolă” ideea vehiculată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, de amânare a datei alegerilor locale, amintind că aceasta a fost votată în Parlament şi agreată cu toţi liderii politici.

” Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate.

Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, scrie Agerpres.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului școlar, este decis ca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, să „provoace o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

Alte articole:   Muzeul „Casa Mureșenilor”, provocare inedită pentru brașoveni: Transformările orașului

Ciolacu a făcut referire și la posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, programate în 6 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate