blog-logo

Italia a prelungit restricțiile și a impus noi măsuri pentru români

Italia a prelungit restricțiile și a impus noi măsuri pentru români

Creșterea continuă a cazurilor de infectare cu coronavirus din România a determinat guvernul italian să impuna noi reguli pentru romanii care intră în Italia.

Românii care merg în peninsulă vor sta, începând de astăzi,7 septembrie, timp de 14 zile în izolare. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de astă, prin care sunt prelungite toate măsurile de restricţie adoptate 10 august, relatează Mediafax.

Prelungirea restricțiilor sanitare se aplică persoanele care sosesc din România şi Bulgaria.

Formular în care se declară domiciliul

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa şi se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

Alte articole:   Percheziții la Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală!

În mod asemănător, persoanele fizice care sosesc din România în Italia cu un mijloc de transport privat sunt obligate să comunice imediat propria intrare pe teritoriul italian Departamentului de Prevenție din cadrul Direcției de Sănătate Publică locală.

Acestea vor fi supuse măsurii de supraveghere sanitară și de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, la adresa comunicată Direcției de Sănătate Publică și vor trebui să semnaleze cu celeritate apariția unor eventuale simptome de Covid-19.

În cazul persoanelor celor care ajung în Italia din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia, acestea au obligaţia să facă testul pentru depistarea coronavirusului.

Totodată, râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Alte articole:   Dragobetele, fiul Babei Dochia, sărută fetele – Legende, tradiții și obiceiuri în această zi

În Italia, purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior, în intervalul orar 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate