blog-logo

Compania Apa promite că va curăţa canalizările în continuare. VIDEO din interiorul reţelelor

Compania Apa promite că va curăţa canalizările în continuare. VIDEO din interiorul reţelelor

Curățarea rețelelor publice de canalizare, precum și cea a canalelor Timiș și Graft a început de acum 10 zile. Acțiunile vor continua si în perioada următoare, susţin reprezentanţii Companiei Apa.

Astfel, vor fi realizate lucrări de decolmatare a deversorului situat pe str. Avram Iancu la intersecție cu str. Morii, unde ploile torențiale căzute în ultima vreme au antrenat cantități foarte mari de pietriș și deșeuri menajere.

„Acesta trebuie curățat în mod responsabil, tocmai pentru a evita situația de la sfârșitul lunii august. În acest context, va fi utilizat un utilaj special destinat acestui tip de rețele, astfel încât operațiunea de curățare să fie realizată cat mai rapid si în mod eficient”, precizează cei de la Compania Apa.

Alte articole:   27 septembrie - Ziua mondială a turismului (ONU)

Aceștia mai au o explicație pentru faptul că se înfundă rapid canalizările pluviale: „în contextul schimbărilor climatice, ploile torențiale se înmulțesc, iar cantitățile mari care cad într-un timp foarte scurt nu pot fi preluate integral de sistemul public de canalizare, în situația în care volumul de apă care cade într-o singură zi, în urma unor astfel de ruperi de nori, este unul dublu față de media anului 2019 (45 de litri/metru pătrat). Asigurăm locuitorii Brașovului că procesul de curățare a rețelelor publice de canalizare se face în mod constant și este realizat după un grafic punctual, în toate zonele în care fost semnalate probleme”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate