blog-logo

Dictatura călăilor cu gulere albe

Dictatura călăilor cu gulere albe

Epidemia aduce omenirii coșmaruri care nu au ajuns la final. Vedem zilnic cretini care nu cred că virusul va aduce dezastrul nu doar pentru ei și pentru familiile lor. Vom și vor îngenunchia în fața unui dezastru creat de o epidemie gestionată îndoielnic de o clică politică națională.

La putere sau în opoziție, toți ne tratează doar ca oportunități de vot la această oră. Suntem carne de tun, ca în războaiele clasice. Numai că, acum, potentații vremii ne execută mult mai rafinat.

Asmut asupra noastră călăi cu gulere albe. Unii spun că sunt personaje cu halate albe. Se joacă cu mințile noastre. Ne dau informații parțiale ca să fim dezinformați. Ne cer declarații pe proprie răspundere că avem copii neinfectați ca să îi ducem la școală și apoi ne spun că nu mai sunt necesare.

România de azi trăiește sub semnul paznicilor de la magazine care, cu un aer doct, îți măsoară temperatura, ca să îți permită accesul la cumpărături. Suntem o țară în care șamanii de la Guvern joacă alba-neagra cu un popor întreg.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Hărman și Toderița

Păi la începutul pandemiei, când erau câteva sute de infectați, am pus lacăt pe țară. Am ieșit din casă și am cerut voie să trăim, să mergem la muncă, unde ni s-a dat voie, după ce am trecut de baraje militarizate, de polițiști, jandarmi și militari înarmați. Am văzut pe străzi mașini de armată dotate cu mitraliere. Guvernul plecase la război împotriva propriului popor. Poate că și asta era un fel de democrație…

La Brașov, după revolta muncitorilor de la Steagu Roșu, patrulau pe străzi echipe mixte de milițieni și securiști, eventual însoțite de câini-lup. Așa au fost primii mei ani de studenție. Și mai toată ziua patrulau elicoptere deasupra orașului. „Taxiul tineretului”, glumea un profesor universitar pe vremea aia, deranjat de zgomotul asurzitor al Pumei care survola la joasă înălțime…

Acum, la peste o mie de cazuri noi de persoane infectate, în 24 de ore, ni se dă voie să zburdăm cu masca pe figură, daca suntem disciplinați. Pe litoral organele stăteau la umbră să nu facă insolație sau să nu se infecteze, pe plajă, la ce aglomerații erau…

Alte articole:   Povestea unei zile care a trecut neobservată

Să mai amintesc de faptul că banii pentru șomajul tehnic promis de Guvern nu au ajuns în conturile firmelor, ca să fie virați oamenilor? Că dracu știe la ora asta cum se vor deschide școlile? Că în modul online, slabă nădejde, după ce achiziția guvernamentală de tablete a eșuat lamentabil? Iar problemele sunt multe și putem continua…

Bun, mă aștept ca Guvernul, în nețărmurita lui înțelepciune, că ceară blocarea site-ului, că vorba aia, cine nu e cu noi, e împotriva. Newsbv.ro nu a cerut bani de la Guvern că e pandemie. Orban și șleahta lui de politruci a batjocorit presa la începutul epidemiei. Presa nu mai era, brusc, corectă. Lumea trebuia să se informeze din „surse oficiale”.

Apoi, Orban și formația de mandoline din Guvern a cumpărat presa inventând un subsite la secretariatul general al Guvernului. Iar la această oră lumea batjocorește ziariștii că transmit „informațiile oficiale” pe care nu le mai crede mare parte a populației.

Oare nu era firesc să nu piardă vremea cu astfel de invenții, ci să cumpere publicitate pentru informarea populației direct pe SICAP- SEAP? Oare Curtea de Conturi credeți că nu va închide ochii la vrăjeala asta prin care Guvernul a cumpărat presa, cu câteva excepții la nivel național și local?

Alte articole:   Primăria Brașov redeschide săptămâna aceasta și al doilea centru de vaccinare anti-COVID-19

Decredibiliarea presei de către Guvernul Orban a avut ca efect pervers decredibilizarea, la final, a institițiilor statului care furnizau informațiile oficiale. Cine mai crede la ora asta numărul de infectați, morți etc din cauza COVID 19, dacă presa e „cumpărată”?

(Întrebare retorică: De ce, până la izbucnirea epidemiei, niciodată, un Guvern nu a decredibilizat presa în așa hal cum au făcut-o liberalii???)

Mă mai aștept ca si până acum, ca Facebook să acționeze după cum plătește Guvernul campaniile de informare, și ceea ce nu place, să fie cenzurat. Vorba ceea, cine plătește, comandă muzica…

Nu știm ce ne rezervă viitorul. Ordonanțe militare ce uniformă să purtăm, care e firma de la care să cumpără măști, dacă avem masca obligatorie cu care trebuie ca să votăm…

Distribuie dacă îți place!
 1. Nea Sebi, nu ma asteptam sa deraiezi in halul asta.

  Reply
  • sunt multe lucruri care inca nu au fost spuse…

   Reply
   • Nea Sebi, ia uite minune! Lasam articolul asa cum este el, treaba ta ce scrii pe aici, dar conform la ce apare aici, eu comentez in data si ora „16 septembrie 2020, 12:23 AM” iar tu imi raspunzi la data si ora „16 septembrie 2020, 6:43 AM”. Deci cu alte cuvinte ori am comentat dupa ce mi-ai raspuns ori mi-ai raspuns inainte sa comentez. Cu vreo 6 ore. 5 ore si 40 minute, mai exact.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.