blog-logo

Concert live online susținut de adoslescenți din 4 țări

Concert live online susținut de adoslescenți din 4 țări

Duminică dimineaţă va avea loc un concert live online, susţinut de 43 de adolescenţi din patru ţări (România, Ucraina, Kenya şi India), dintre care șapte sunt din Braşov şi Făgăraş.

Ei au participat în această vară la taberele Music Camp, în care au fost instruiţi gratuit de profesori de muzică şi instrumentişti voluntari din Statele Unite ale Americii, Ucraina şi România.

Concertul doreşte să fie un apel la solidaritate şi sprijin faţă de categoriile defavorizate, prin intermediul colaborării dintre oamenii din diverse ţări.
Thea Schiller (foto), elevă în clasa a XII-a la Colegiul Dr. Ioan Meşotă, a fost desemnată „Young Ambassador” al Music Camp la Braşov.

Alte articole:   Programul centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Militar din Brașov, extins, de astăzi

Ea a participat până acum la 7 ediţii ale taberelor Music Camp şi are rolul de a promova în comunitate dragostea pentru muzică, interesul pentru colaborarea între tinerii din diverse ţări şi solidaritatea cu categoriile defavorizate.

Iată un scurt „trailer” al concertului „Changing Our World” care va avea loc duminică:

Music Camp International a fost fondat de Connie Fortunato, o iubitoare de muzica de pe continentul Nord American. In 2002, Romania a gazduit prima editie a acestei manifestări, extinsa in 2003 si in Ucraina. Zeci de profesori de muzica din scoli, participa anual in regim de voluntariat la noile ediții ale taberei de muzica.

Acolo, elevii participanti sunt invatati sa cante intr-un cor si la diverse instrumente muzicale. Tabara de muzica se muta din oraş in oras, in România si Ucraina.

Alte articole:   Program prelungit la Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipiului Săcele

In 2020, din cauza pandemiei, tabara s-a mutat în mediul virtual. Au avut loc doua ediții, una in mai, încheiată cu concertul „Hope Reborn”, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, iar cea de-a doua in iunie-iulie, care se va încheia cu concertul virtual „Changing Our World”, pe data de 6 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.