blog-logo

România va găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk

România va găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk

România va găzdui un Centru de Echipare şi Întreţinere a elicopterelor civile şi militare Black Hawk, conform unui Memorandum de Înţelegere semnat joi, la Bucureşti.

Producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin şi una dintre cele mai importante companii din industria aerospaţială din Polonia, va colabora cu societatea de stat Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanţă din Bucureşti, informează news.ro.

„România va avea oportunitatea de a găzdui un Centru de Echipare şi Întreţinere a elicopterelor civile şi militare Black Hawk®, conform unui Memorandum de Înţelegere semnat astăzi la Bucureşti, contribuind la dezvoltarea industriei aerospaţiale româneşti, cu un impact economic semnificativ la nivel regional. În continuarea acordului semnat între Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, şi Romaero, în martie 2018, noul Memorandum de Înţelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialişti cu înaltă calificare, programe educaţionale bazate pe tehnologie, oportunităţi de cercetare şi dezvoltare şi beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei româneşti”, a informat joi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Colaborare cu IAR Ghimbav

De asemenea, noul acord ar putea conduce la executarea de către Romaero a operaţiunilor de personalizare şi modernizare a elicopterelor Black Hawk operate în România şi, ulterior, în Europa Centrală şi de Est.

“Mă bucur să văd că acest Memorandum de Înţelegere creează condiţiile pentru a pune în aplicare două parteneriate strategice pe care România le are cu SUA şi cu Polonia. Această potenţială cooperare regională, prevăzută de Memorandumul de Înţelegere, va oferi României puterea economică, gândirea pe termen lung. Am apreciat, de asemenea, invitaţia Romaero către industria aeronautică românească şi presupun că domnul director general s-a referit la IAR Braşov, se va referi în continuare şi la Avioane Craiova şi la Aerostar Bacău şi la toate companiile şi institutele de cercetare din domeniu, pentru că-mi doresc ca sub umbrela Lockheed Martin să creăm un pol de dezvoltare în cadrul industriei aeronautice româneşti”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

“Elicopterul Black Hawk, fabricat în Polonia, reprezintă soluţia ideală pentru Ministerul Afacerilor Interne precum şi pentru nevoile viitoare ale României în materie de astfel de aeronave”, a declarat Janusz Zakręcki, preşedinte şi Director General PZL Mielec, o companie din grupul Lockheed Martin.

Directorul General PZL Mielec a adăugat că “Romaero deţine atât experienţa în întreţinerea de aeronave, cât şi infrastructura necesare pentru a deservi elicopterele Sikorsky Black Hawk®, dacă guvernul României va opta pentru achiziţionarea acestui aparat de zbor, fabricat de un aliat regional din Uniunea Europeană, şi ale cărui capabilităţi au fost constant dovedite„.

Alte articole:   Alte aproape 27.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung la Brașov

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, E.S. Maciej Lang, a reafirmat deschiderea ţării sale pentru dezvoltarea de proiecte comune, româno-poloneze.

„Polonia este profund interesată de proiecte comune cu România în domeniul industriei de apărare, ca parte a parteneriatului nostru strategic. Acordul semnat astăzi între PZL Mielec şi Romaero deschide drumul pentru o cooperare de lungă durată”,  afirmat oficialul.

Romaero, experiență de 100 de ani în aeronautică

Romaero este onorată să colaboreze cu PZL Mielec, în contextul angajamentului României de a-și consolida capacitățile de interoperabilitate civilă și militară în Uniunea Europeană și pe flancul estic al NATO. Experiența noastră de 100 de ani în aeronautică și relația strânsă de colaborare cu celelalte companii românești din industrie ne vor ajuta să reunim forța de muncă națională calificată, infrastructura educațională și facilitățile disponibile, creând astfel premisele revigorării tuturor companiilor din industria românească de elicoptere”, a declarat Vasile Boicu, directorul general Romaero.

Alte articole:   Despre dragostea pentru meșteșuguri și lucru manual cu Carmen Cojanu

Sikorsky Black Hawk, singura aeronavă oferită României

PZL Mielec va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii/grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Cele 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Elicopterul Sikorsky Black Hawk este singura aeronavă multi-rol oferită României, produsă în Europa, conform standardelor militare. Originea sa militară îi asigură o fiabilitate îmbunătățită, împreună cu versatilitatea necesară pentru misiuni diverse și o întreținere ușoară, chiar și când este operat departe de aerodromul de bază, fără infrastructură logistică.

“Aceste caracteristici sunt esențiale pentru operațiuni militare, inclusiv sprijin în misiuni de luptă și operațiuni ale forțelor speciale, dar și pentru misiuni civile, de poliție, medicale, stingerea incendiilor, căutare și salvare și de transport utilitar”, precizează ministerul.

Elicopterele Black Hawk operează în peste 30 de ţări

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă, despre sechelele post-COVID: Disfuncţii respiratorii, cardio-vasculare, neurologice,oboseală sau dureri de cap

Elicopterele Black Hawk operează la ora actuală în peste 30 de state.

În Austria, Polonia, Slovacia și Suedia acestea îndeplinesc roluri importante pe plan intern sau în cadrul operațiunilor NATO, inclusiv ajutor umanitar, căutare și salvare, transportul trupelor și intervenții în situații de urgență.

Cu sediul în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin este o companie internațională din industria aerospațială și de securitate, cu aproximativ 100.000 angajați în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producția, integrarea și întreținerea de sisteme, produse și servicii tehnologice avansate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate