blog-logo

38 de persoane, depistate muncind „la negru” de ITM Braşov

38 de persoane, depistate muncind „la negru” de ITM Braşov

Pe parcursul lunii august, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 317 controale în vederea verificarii modului în care angajatorii respectă masurile impuse pe perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 10.000 lei, precum și 65 de avertismente.

In principal, sancțiunile au fost acordate pentru:

  • – Neasigurarea triajului asa cum este definit de prevederile legii menționate , si anume, nerespectarea obligativității “organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii.”
  • – Neacordarea de materiale de dezinfectare și protecție atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.
Alte articole:   Cîțu: Salariul minim ar putea crește până la finalul anului

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna august,  un număr de 171 controale,fiind  depistate 38 persoane care desfasurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 17 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 630.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 123 de controale,  în urma cărora au fost fost aplicate amenzi în valoare de 3000 de lei și 6 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 28.500lei.

Alte articole:   ÎN DIRECT Senatorul Marius Dunca, despre implicațiile sociale ale liberalizării prețului la energie

Tot în luna august, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 161 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 54 angajatori cu amenzi în valoare de 63.500 lei si 51 de avertismente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov