blog-logo

Vouchere de 300 de lei de la Guvern, pentru copiii legitimați la cluburile sportive

Vouchere de 300 de lei de la Guvern, pentru copiii legitimați la cluburile sportive

Guvernul a adoptat, joi seară, prin ordonanță de urgență, acordarea unui sprijin financiar sub forma de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, spus Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la finalul ședinței de Guvern. 

„Este o intervenție urgentă a guvernului, pentru a motiva și crește numărul copiiilor care să practice sportul în cadru organizat. (…) Cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc”,  a declarat Ionuț Stroe.

Potrivit acestuia, voucherul de 300 de lei se acordă la prima legitimare a copilului la un club sportiv. „Importanța acestui voucher stă în creșterea bazei de selecție pentru viitorul sportului de performanță. (…) Evident că există și o seamă de beneficii pentru sănătate”, a mai spus ministrul Tineretului și Sportului.

Alte articole:   I-a dat mașina soțului să se plimbe, deși nu avea permis de conducere

Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă, a adăugat Ionuț Stroe. Acest voucher îi poate asigura primul echipament sau primele condiții pentru desfășurarea sportului de performanță.

Programul va intra în vigoare imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial, urmând ca în termen de zece zile Ministerul Tineretului și Sportului să emită și normele de aplicare. Voucherul va fi nominal și netransmisibil.

El se acordă o singură dată și poate fi folosit în termen de 6 luni de la eliberare. „Pentru acest an, țintim să oferim 30.000 de vouchere”, a mai spus Ionuț Stroe.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate