blog-logo

Câţi români au dezvoltat imunitate la COVID-19

Câţi români au dezvoltat imunitate la COVID-19

Potrivit ultimelor date analizate de DSP-uri și de Institutul de Sănătate Publică, un număr infim de români a dezvoltat anticorpi la coronavirus.

După interpretarea analizelor, datele arată că aproximativ 4% din populația țării a căpătat imunitate la COVID-19.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spune că, față de primele date furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2%.

“Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizarea de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment. Ca să putem limita, era o trecere prin boală a 5-6% din populația țării”, spune ministrul.

Nelu Tătatu a mai arătat că Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni. Ministrul ar vrea ca instituția să obțină acești bani de la Comisia Europeană, în contextul în care România are acces la fonduri comunitare pentru refacerea economiei afectate grav de criza sanitară.

Alte articole:   Altă școală din Brașov în scenariul roșu

Referitor la tratamentul pentru coronavirus care va fi disponibil la nivelul Uniunii Europene, ministrul a precizat pentru Europa FM că „suntem în continuare în evaluarea lor (n.r. – a schemelor de tratament) fiindcă sunt în derulare”.

În acest moment, România are o capacitate de testare la SARS-CoV-2 de peste 20 de mii de persoane zilnic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.