blog-logo

August: 2.336 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte la Braşov, în plină pandemie

August: 2.336 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte la Braşov, în plină pandemie

În perioada 01-31.08.2020, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Braşov au fost depuse 2.336 cereri de eliberare a paşapoartelor, dintre care 1.895 solicitări pentru paşapoarte simple electronice şi 441 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.


În aceeași perioadă, au fost preluate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate un număr de 667 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

„În total, în luna august a.c., au fost analizate şi soluţionate 3.003 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare. De asemenea, în perioada menționată, au fost eliberate 2.762 paşapoarte, iar un număr de 375 de paşapoarte simple electronice au fost transmise prin curier, la domiciliul solicitanţilor”, a precizat şeful Serviciului paşapoarte, comisar de poliţie Cristina Ana-Maria Stuparu .

În luna iulie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 245 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, dintre care 42 cereri primite la ghişeu, 203 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Alte articole:   Astăzi va fi vaccinată persoana cu numărul 1.000.000

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 44 de cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.

În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 119 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe – conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr 61 restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

De asemenea, au fost eliberate 12 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internate 302 persoane cu COVID-19

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate