blog-logo

29,31%, rata de promovabilitate în Brașov la BAC-ul de toamnă

29,31%, rata de promovabilitate în Brașov la BAC-ul de toamnă

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale în județul Brașov și care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2020, este de 29,31%, egală cu cea de anul trecut.

Din totalul candidaților promovați (209), 129 candidați fac parte din promoția curentă iar 80 de candidați provin din promoțiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 30,35%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 27,78%.

La probele scrise s-au prezentat 713 candidați din cei 901 candidați înscriși. A fost eliminat pentru fraudă un candidat (acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Alte articole:   Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate