blog-logo

Programul „Electric Up”. Patronii din HoReCa ar putea primi bani pentru panouri fotovoltaice sau pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Programul „Electric Up”. Patronii din HoReCa ar putea primi bani pentru panouri fotovoltaice sau pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Oamenii de afaceri din HoReCa ar putea primi 100.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice sau de staţii de încărcare pentru maşini electrice şi electrice hibrid plug-in-proiect.

Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri a lansat săptămâna trecută, în consultare publică Proiectul de Ordonanță de Urgență privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, precum și a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare „ELECTRIC UP“.

Astfel, firmele mici și mijlocii din domeniul hotelurilor și restaurantelor pot primi până la 100.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

„Prin Programul Electric Up se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor întreprinderi mici şi mijlocii în sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi beneficiari reprezentanţi ai domeniului HoReCa, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activităţile corespunzătoare domeniului HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro /beneficiar”, arată documentul publicat în dezbatere de minister.

Pentru această, Guvernul le acordă 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Alte articole:   36 de percheziții la Brașov, pentru fapte de corupție

Bugetul total al programului “Electric Up“ este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare. Modificarea sumei într-un nou ciclu de finanțare va fi aprobată prin ordin al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Foto: arhiva/economica.net

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.