blog-logo

Declarația pe proprie răspundere a părinților va fi eliminată, anunță ministrul Educației

Declarația pe proprie răspundere a părinților va fi eliminată, anunță ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie anunță renunțarea la declarația pe proprie răspundere care trebuia dată de părinți odată cu reluarea cursurilor în noile condiții determinate de criza coronavirusului.

Pe 14 septembrie elevii ar fi trebuit să prezinte o declarație pe propria răspundere semnată de părinți, care își asumă că, în ultimele 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.

Premierul Ludovic Orban  le-a transmis celor doi miniștri în ședința de Guvern că se așteaptă ca ordinul să fie publicat marți, astfel încât să înceapă pregătirile pentru desfășurarea orelor în siguranță.

„Domnul ministru Tătaru şi cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea este ca în cursul zilei de astăzi să ajungeţi la o formă aproape definitivă a ordinului comun privind reluarea şcolii, începerea anului şcolar şi cel târziu mâine dimineaţă să avem o şedinţă împreună cu doamna vicepremier Turcan, astfel încât să putem publica mâine ordinul. Dacă aveţi anumite diferenţe de abordare pe anumite teme, împreună cu doamna vicepremier şi cu dumneavoastră, vom lua decizia astfel încât marţi să fie publicată, să existe o predictibilitate, să putem pune în mişcare întreg mecanismul de pregătire a şcolilor în bune condiţii”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, anunța săptămâna trecută că acest document ar trebui să includă sintagma ”după cum cunosc”.

Alte articole:   Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate