blog-logo

Restaurantele şi cafenelele se redeschid doar în anumite județe. Cluburile și discotecile rămân închise

Restaurantele şi cafenelele se redeschid doar în anumite județe. Cluburile și discotecile rămân închise

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi noaptea Hotărârea numărul 43, prin care se redeschid, începând cu data de 1 septembrie 2020, restaurantele și cafenelele, precum și activitățile culturale aflate în interiorul clădirilor, în anumite condiții.

Începând cu data de 1 septembrie 2020 se redeschid restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor, inclusiv din unitățile de cazare.

Se redeschid, de asemenea, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, cu câteva condiții.

În schimb, CNSU a decis ca barurile și discotecile să rămână închise.

Cele mai importante prevederi ale Hotărârii adoptate de CNSU

Potrivit Hotărârii 43 a CNSU Restaurantele şi cafenelele se redeschid în interior din 1 septembrie, în judeţe unde în ultimele 14 zile au fost mai puţin de 1,5 cazuri de infectare la mia de locuitori.

„Se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, se rată în Hotărâre.

Limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06.00-24.00.

Alte articole:   Ceremonie militară și religioasă de 1 Decembrie, la Brașov. Paradă militară cu prezentarea tehnicii de luptă

Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.

Desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Alte articole:   Inspectoratul Școlar Județean Brașov a recepționat 180.500 de teste rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2

HOTĂRÂREA nr. 43 din 27.08.2020 poate fi consultată AICI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate