blog-logo

Motivul pentru care Poliția a schimbat designul mașinilor, inscripţionate greşit…

Motivul pentru care Poliția a schimbat designul mașinilor, inscripţionate greşit…

Cu toții am observat o nouă grafică pe mașinile de poliție. Culorile acestora au fost schimbate și au fost colantate după un alt model, asemănător cu cel folosit în alte state al Uniunii Europene.

Alegearea combinației de culori nu a fost întâmplătoare, după cum nu este întâmplătoare nici alegerea similară a polițiștilor din alte țări europene. Noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE. Astfel, orice cetățean poate recunoaște acest tip de colant în Europa.

Noile mașini de poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, după cum explică Poliția Română noul design al mașinilor.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu nu mai candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaților

Schimbarea de look poate fi binevenită, mai ales că poliţiile locale din toată ţara a ajuns să aibă aceleaşi inscripţionări, culori, ba chiar şi ţinută precum Poliţia Naţională. Culmea, la Satu Mare, Poliţia Locală şi-a revopsit maşinile în noile culori, că mimetismul dă putere şi la organele locale.

„Acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale”, adaugă IGPR.

Conform programului de reînnoire a parcului auto al Poliţiei Române, poliţiştii beneficiază de noi autospeciale pentru realizarea operativă şi profesionistă a activităţilor specifice.

”Autospecialele au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri”, explică sursa citată.

Pe de altă parte, IGPR susține că, în urma negocierii cu producătorul, ”s-au obținut dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei”.

Alte articole:   Pieton accidentat la intersecţia Codrul Cosminului cu Griviţei

Noua colantare a mașinilor de poliție a fost deja înregistrată la OSIM, încă din luna mai a acestui an. Problema este că inscripţionarea maşinilor este greşită… Lucru remarcat de poliţistul braşovean Marian Godină: „Pe capotă scrie POLIȚIA, nu AIȚILOP, așa cum ar fi trebuit (pentru a putea fi citit cu uşurinţă de şoferii care se uită în oglinzile retrovizoare – n.r.). Cine știe, poate vor fi re-rebrenduite. Alți bani, altă distracție”.

IGPR, amintește că la începutul lunii iunie, MAI a semnat acordurile de achiziţie şi furnizare a noilor autospeciale. Astfel, peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan, vor intra în dotarea Poliției Române.

Alte articole:   SR Braşov va juca cu CS Blejoi pe Tineretului

Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural, urmând ca până la finele anului 2020 să mai intre în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.