blog-logo

Restaurantele, teatrele și cinematografele s-ar putea deschide la 1 septembrie

Restaurantele, teatrele și cinematografele s-ar putea deschide la 1 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă despre necesitatea de a redeschide restaurantele și sălile de spectacol, teatrele și cinematografele.

Șeful statului a spus că atât sectorul cultural, cât și cel HORECA, se pot redeschide de la 1 septembrie, în condiții de siguranță, precizând că este important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură.

Iohannis a spus că în cele două domenii ”este cazul și este important să se reia activitatea, atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții sigure”.

„Primul sector, la care țin foarte mult, e zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie, în condiții speciale de siguranță, cu locuri libere între spectatori, cu mască, cu respectarea condițiilor care vor fi stabilite. Dar cred că e important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?,” a spus Klaus Iohannis răspunzând întrebărilor unui jurnalist în cadrul unei conferințe de presă.

Despre sectorul HORECA, Iohannis a spus că activitatea în interior trebuie reluată, dar acolo unde se poate și tot cu măsuri speciale.

“Al doilea sector în suferință, și unde e bine să se reia activitatea unde se poate, e sectorul HORECA; în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, după un timp nu se vor mai putea folosi terasele. După 1 septembrie, în anumite condiții restaurantele se pot deschide în interior. Nu vor putea fi folosite toate mesele. Specialiștii vor stabili probabil mâine un prag care decide riscul de infectare și unde va fi depășit se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie putem face acest pas. Evident nu ne întoarcem la normalitate, se vor respecta regulile, normele, dar e bine să se reia funcționarea unde e posibil”, a mai declarat președintele.

Acesta a mai precizat însă că „nu vor putea fi folosite toate mesele” și că specialiștii vor stabili „probabil mâine” (joi) „un prag care decide riscul de infectare și unde va fi depășit se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior”.

Alte articole:   Raluca Stancu (PSD): „Cardul pentru familii numeroase, o cheltuială infimă pentru bugetul local, dar un sprijin imens pentru beneficiari”

Potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat miercuri la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban, spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, relatează digi24.ro. Reprezentanții HoReCa spun că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.