blog-logo

Monica Anisie, despre începerea cursurilor: Decizia este la nivel de unitate de învăţământ

Monica Anisie, despre începerea cursurilor: Decizia este la nivel de unitate de învăţământ

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri seară, la B1 TV, că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri în noul an școlar aparține consiliului de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ.

Mai exact, a explicat ministrul, consiliul de administrație propune un scenariu spre avizare Inspectoratului Școlar şi Direcției de Sănătate Publică, urmând ca acesta să fie trimis pentru aprobare Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, astfel decizia va fi la nivel local.

”Decizia este la nivel de unitate de învățământ, adică la consiliul de administrație. Consiliul de administrație propune scenariul pe care îl vor alege, propune Inspectoratului Școlar și Direcției de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze și Comitetul Județean sau al Municipiului București pentru Situații de Urgență să aprobe acest scenariu. Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a vorbit și despre ce se va întâmpla cu școlile care nu au spații suficiente pentru respectarea distanței între elevi.

Alte articole:   Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor merge la școală fizic și în scenariul roșu

Ea susține că “acolo unde nu se poate realiza această distanțare și școala își dorește să participe toți copiii la orele de curs în spațiul școlii, atunci trebuie să existe niște separatoare în așa fel încât să păstreze cât de cât o distanță elevii între ei.”

Ce se întâmplă cu copiii care suferă de anumite afecțiuni

Anisie a mai spus că Ministerul Sănătății a elaborat norme sanitare pentru derularea cursurilor, care prevăd și măsuri pentru copiii care suferă de anumite afecțiuni.

”Normele sanitare pe care Ministerul Sănătății le-a elaborat prevăd și măsuri pentru copiii care suferă de anumite afecțiuni, urmând ca aceștia, la cererea părinților și cu avizul medicului de familie sau al unui medic specialist, să prezinte unității de învățământ o cerere pentru a putea desfășura activitatea de predare, învățare și evaluare în sistem online”, a spus ministrul.

Medici şi asistente insuficienți în cabinetele şcolare

Alte articole:   CFR Călători introduce un nou tren pe ruta Braşov-Bucureşti

Totodată, ministrul Educaţiei a declarat că în prezent nu sunt suficienţi medici şi asistente în cabinetele şcolare, însă un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi personalul medical necesar acestor cabinete.

„În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a mai spus Anisie.

Ea a afirmat că a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Sănătăţii, precizănd că “domnul ministru Tătaru a prezentat o situaţie a acestor medici sau asistente care ar putea să vină în parteneriat cu autoritatea publică locală către unitatea de învăţământ”.

Alte articole:   Pacienții cu transplant și cei aflați pe lista de așteptare au prioritate la vaccinare
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate