blog-logo

FOTO & VIDEO Cum arată spitalul modular de la Braşov

FOTO & VIDEO Cum arată spitalul modular de la Braşov

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Adrian-Ioan Veştea, primarul George Scripcaru, prefectul Cătălin Văsii şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Mihail Veştea, vor vizita spitalul modular construit ca secţie exterioară cu paturi ATIa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şidestinat tratării pacienţilor cu COVID-19 aflaţiîn stare gravă.

Unitatea modulară a fostrealizată pe baza unui proiect furnizat Consiliului Judeţean, cu titlu gratuit, de către Fundaţia Hera şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă. Fondurile destinate lucrărilor de construţie au fost alocate din bugetul Judeţului Braşov. Dotarea celor 28 de paturi de ATI este asigurată, în parte, cu aparatură şi echipamente medicaledisponibile în cadrul Spitalului Judeţean, restul fiind repartizate din rezerva de stat, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de dr. Raed Afarat, pe baza necesarului formulat de conducerea SCJU Braşov.

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferința Iubim Brașovul

În privinţa personalului medical necesar în această secţie, plenul CJ Braşov care se va întruni mâine, în şedinţă ordinară, urmează să aprobe statul de funcții și organigrama Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, care include suplimentarea cu 68 a numărului de posturi, determinată de crearea unităţii modulare. Este vorba de o suplimentare cu 2 posturi de medici primari specializaţi pe ATI, 5 posturi de medici specialişti ATI, 36 de posturi de asistenţi medicali generalişti, 21 de posturi de infirmieri şi 4 posturi de brancardieri.

Detaliile concrete privind darea în funcţiune a spitalului modular vor fi stabilite vineri, 28 august, în cadrul unei întâlniri de lucru la care vor participa factorii de decizie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Fundaţia Hera şi Consiliul Judeţean Braşov.

Alte articole:   Rafila: Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov spun că spitalul modular va fi funcțional în prima parte a lunii septembrie. Rămâne de rezolvat problema de personal.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate