blog-logo

INSP: Trend descendent al infecțiilor cu coronavirus în Brașov

INSP: Trend descendent al infecțiilor cu coronavirus în Brașov

Potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Brașovul continuă trendul descendent al îmbolnăvirilor cu coronavirus.

În 13 județe din țară, printre care și Brașovul, s-a înregistrat săptămâna trecută, un trend descendent în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19.

Trendul descendent, în săptămâna 17-23 august, s-a înregistrat în județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Sibiu și Vrancea.

Raportul INSP mai arată că în 9 județe din țară s-a înregistrat un trend ascendent în ceea ce privește numărul cazurilor de Covid-19. Totuși, numărul este în scăderea față de săptămâna 10-16 august, când se înregistra un tren ascendent în 15 județe.

Alte articole:   România, locul doi la cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană

Cele nouă județe sunt: Alba, Botoșani, Călărași, Dolj, Iași, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Tulcea.

Analiza INS arată că în 6 județe și București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

În săptămâna 17 – 23 august, 34.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Prahova, Iași, Bihor și Timiș, iar 30.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Argeș, Buzău și Iași.

79.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați.

De asemenea, 94.8% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Un caz din 18 a fost înregistrat la personal medical, se mai arată în raport.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu (PSD): Pentru a prelua controlul asupra pandemiei, trebuie să îi tratăm pe cetățeni ca parteneri

Raportul săptămânal poate fi consultat AICI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.