blog-logo

Restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie

Restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară la Digi24, că restaurantele ar putea fi redeschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie, însă în anumite condiții.

Orban a spus din nou că a solicitat punctul de vedere al specialiştilor privind posibilitatea redeschiderii restaurantelor și formulele în care va fi posibil acest lucru, iar în cursul acestei săptămâni va fi luată o decizie, „cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă”.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a precizat Ludovic Orban, la Digi 24.

Premierul a spus că restaurantele ar putea fi redeschise „cel mai probabil” din 1 septembrie, „în anumite condiţii”.

„Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a spus el.

Premierul a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise.

Alte articole:   „Femeia, eterna poveste”, concert extraordinar dedicat zilei de 8 Martie

Potrivit premierului, se discută și despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe și instituţii de cultură „cu un set de condiţii”.

 „Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a adăugat premierul.

În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că reluarea competițiilor sportive cu public nu poate fi făcută încă, din cauza suporterilor, care nu pot fi „controlați”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate