blog-logo

Codul galben de ploi și vijelii a devenit portocaliu și este valabil până la ora 23.00!

Codul galben de ploi și vijelii a devenit portocaliu și este valabil până la ora 23.00!

Interval de valabilitate: 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Alte articole:   29.11.2020 Incidența privind infectarea cu coronavirus - 6,68 la mia de locuitori în județul Brașov

În vigoare este și un cod galben, care expiră tot la ora 23.00. În sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.