blog-logo

Peste 1.000 de tablete pentru elevii din Prejmer!

Peste 1.000 de tablete pentru elevii din Prejmer!

Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal din cele trei unități școlare de pe raza comunei Prejmer – Școala Gimnazială și Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei din Prejmer și Școala Gimnazială Lunca Câlnicului – vor beneficia, odată cu începerea noului an școlar, de câte o tabletă de ultimă generație și abonament la internet.

Investiția se ridică la peste 700.000 lei și face parte dintr-o serie amplă de măsuri pe care autoritățile locale le au în vedere pentru începerea și desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului instructiv-educativ în școlile prejmerene, în anul școlar 2020-2021, în contextul pandemiei generată de virusul SarsCov-2.

Predarea tabletelor de către reprezentanții autorității publice,  ajutați de cadre didactice din unitățile școlare prejmerene și de tineri voluntari, către beneficiari, se face în perioada 22-28.08.2020, în cele mai sigure condiții, cu respectarea tuturor regulilor igienico-sanitare și de distanțare fizică, la sediul primăriei. Mai multe informații legate de această acțiune puteți găsi accesând paginile de web și de Facebook ale Primăriei Prejmer.

Totodată, autoritățile locale sunt preocupate și de dotarea unităților școlare și a cadrelor didactice cu mijloacele necesare desfășurării în condiții optime a cursurilor on-line. Astfel, sunt avute în vedere achiziții de laptop-uri și servicii de internet de calitate.

În contextul actual, când modalitatea de organizare a activităților instructiv-educative în noul an școlar este incertă, cursurile on-line fiind o alternativă (fie parțială, fie totală), preocuparea edililor prejmereni pentru siguranța elevilor din localitate oferă perspectiva unei educații în condiții de siguranță și calitate în noul an școlar, în pofida dificultăților create de pandemie.

Inițiative asemănătoare au și autoritățile locale din municipiul Brașov care au alocat, prin rectificare de buget, sume considerabile de bani iar în aceste zile derulează o serie de acțiuni și achiziții pentru școlile și grădinițele de pe raza municipiul Brașov, dând astfel asigurări părinților și cadrelor didactice că noul an școlar va debuta în condiții de maximă siguranță și eficiență pentru toți copiii și elevii din unitățile școlare brașovene.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate