blog-logo

Ore mai puține pentru clasa pregătitoare, începând cu noul an școlar 2020-2021

Ore mai puține pentru clasa pregătitoare, începând cu noul an școlar 2020-2021

Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare. Pentru restul elevilor, abia în anii următori, a anunțat joi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Monica Anisie, a afirmat că numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce din anul şcolar 2020-2021.

Pentru restul elevilor reducerea numărului de ore se va realiza până în anul 2026, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptate de Guvern.

 „Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a spus Anisie, la Parlament.

Ea a adăugat că specialiştii din Ministerul Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru „în curând” și le vor pune în dezbatere publică.

Alte articole:   Grădina Zoologică Brașov trece la programul de vară

Actualul plan-cadru prevede pentru clasa pregătitoare 19 ore obligatorii pe săptămână.

Anul trecut, în luna noiembrie preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care taie cu până la 9 numărul de ore de şcoală pe săptămână. Legea trebuia să se aplice începând din acest an școlar, însă Guvernul a prorogat termenul de aplicare printr-o Ordonanță de Urgență.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate