blog-logo

Făgărașul închide groapa de gunoi și o transformă în spațiu verde

Făgărașul închide groapa de gunoi și o transformă în spațiu verde

Încep lucrările pentru închiderea gropii de gunoi din Dealul Galațiului, unde au fost depozitate deșeuri până în anul 2016. Primarul Gheorghe Sucaciu a semnat ordinul și l-a transmis firmei Europan Prod, desemnată prin licitație publică. Aceasta va mobiliza utilajele pe teren de luni, 24 august. Terenul va fi decontaminat și transformat în spațiu verde.

Lucrările de închidere a rampei constau în mișcarea deșeurilor existente, astfel că există posibilitatea să simțim un disconfort olfactiv până la finalizarea acestei proceduri, în noiembrie 2020. Autoritățile locale vor încerca să mențină un climat favorabil în oraș, prin toate mijloacele posibile.

Întreaga zonă va fi transformată prin însămânțare de gazon pe o suprafață de 23.000 mp, plantarea a 295 de puieți de salcâm și 284 de puieți de arbori foioși.

Alte articole:   Înmatriculările de autoturisme noi au crescut, în primele cinci luni ale anului

Toate procedurile pentru închiderea depozitului de deșeuri urmează să fie finalizate cel târziu în toamna anului 2021. Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani pentru a se putea reface și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu.

Contractul are o valoare de 6.864.813,49 lei și este finanțat în proporție de 93,15 % de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 6,85 % din bugetul local al Municipiului Făgăraș.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate