blog-logo

CNSU: Persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Spaniei vor intra în carantină

CNSU: Persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Spaniei vor intra în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de luni Hotărârea numărul 42, care instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre şi dinspre România, relatează Agerpres.

Este vorba despre regiunile Aragon, Catalunia, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Navarra.

Hotărârea este luată având în vedere „situaţia complexă generată” de evoluţia cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum şi situaţia furnizată luni de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 115,7 – superioară valorii înregistrate pe teritoriul României (89,0).

Alte articole:   Primarul din Comăna, reținut după ce a amenințat cu moartea doi ofițeri de poliție

Astfel, pentru Regatul Spaniei, măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România.

Statele cu risc epidemiologic ridicat

Totodată, a fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România.

Lista cuprinde următoarele țări: Aruba, Insulele Turks și Caicos, Sint Maarten, Panama, Maldive, Bahrain, Peru, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Columbia, Insulele Feroe, Brazilia, Puerto Rico, Israel, Statele Unite ale Americii, Suriname, Argentina, Kuweit, Costa Rica, Bolivia, Kosovo, Bahamas, Chile, Qatar, Africa de Sud, Republica Dominicană, Kazahstan, Capul Verde, Muntenegru, Luxembourg, Palestina, Republica Moldova, Irak, Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor, Bosnia și Herțegovina, Belize, Malta, Guam, Eswatini.

Alte articole:   O stradă din centrul Brașovului, fără energie electrică

Toate zborurile spre și dinspre România din țările prevăzute în lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat sunt suspendate, cu excepția zborurilor spre și dinspre Regatului Spaniei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate