blog-logo

O ursoaică i-a „controlat” rucsacul unui brașovean care se afla la Lacul Sfânta Ana!

O ursoaică i-a „controlat” rucsacul unui brașovean care se afla la Lacul Sfânta Ana!

Actele și banii la control! De asta a avut parte, ieri, un tânăr de 20 de ani, din Brașov, care a fost „controlat” în rucsac de către o ursoaică cu trei pui, în timp ce vizita Lacul Sfânta Ana.

Actele la control! am putea spune, dar de data asta, din spusele tânărului acestea nu i-au fost cerute de către jandarmi ci pur și simplu i-au fost luate de către o ursoaică. Un tânăr a sunat ieri, în jurul orei 16:30 prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, pentru a anunța că un urs i-a luat rucsacul așezat jos pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea Lacului Sfânta Ana, în acesta având actele și banii de vacanță.

Alte articole:   Proiect: Sancțiuni mai dure pentru șoferii care conduc pe contrasens pe autostradă sau pe banda de urgență

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad s-a deplasat de urgență în zonă, pentru a ajuta la găsirea și recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul rupt bucăți a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul unde a spus tânărul că l-a lăsat, din acesta fiind sustras doar un corn, în mod sigur motivul pentru care ursoaica cu trei pui i-a luat rucsacul. Lângă rucsac se aflau actele și banii de vacanță ai tânărului, astfel că acesta își va putea continua vacanța, trecând pățania la lecții învățate: aveți grijă în permanență de bunurile dumneavoastră!


Astfel, jandarmii le reamintesc celor ce aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e de altfel și locul animalelor sălbatice. Așa că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Alte articole:   Biciclist accidentat și în municipiul Brașov

Sursă foto și text: Jandarmeria Harghita

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.