blog-logo

Agache Aurel Dionisie: Voi milita pentru transparența administrativă la CJ și protecția mediului

Agache Aurel Dionisie: Voi milita pentru transparența administrativă la CJ și protecția mediului

Întotdeauna m-a revoltat modul în care atât administrația locală din Codlea, cât și administrația județeană se raportează la cetățeni și la datoria pe care o au față de aceștia.

Sunt activist de mediu care s-a implicat foarte puternic în remedierea problematicii:

 • – privind calitatea aerului, apelor și a solului în special pe raza UAT Codlea (cazurile privind: depozitări ilegale de deșeuri, incinerări ilegale de deșeuri, poluarea aerului urmare activităților economice de la Protan, Silnef, deversări de dejecții nematurate pe terenurile din apropierea municipiului Codlea, arderi necontrolate de animale infestate cu pestă porcină.
 • – privind calitatea aerului la Brașov urmare activității de depozitare de la depozitul de deșeuri Fin-Eco fiind unul dintre inițiatorii proiectului social-media și a petiției “Stop poluării din Brașov! Vrem aer curat!”.

Activitatea mea din ultimele 5 ani mi-a adus foarte multă adversitate din partea celor care au încercat în permanență să fie pe lângă lege și respectarea normelor de bună conviețuire în localitatea noastră.

Am sărit în sprijinul persoanelor defavorizate de soartă sau de societate, a copiilor căzuți victime ale fenomenului de bullying (hărțuire, agresiune fizică și morală) sau aruncați în stradă de cei are ar trebui să se numească părinți.

în august 2015 am creat și sunt și administrator al grupului civic de Facebook Codleanul (7718 membri).

Lipsa competenței, lipsa dialogului cu cetățenii și mai ales lipsa interesului față de nevoile și problemele reale ale comunității m-au determinat să fac pasul spre politică și să îmi asum, în 2016, un mandat de consilier local din partea unui partiduleț mic local anti-sistem.

Alte articole:   Se reia testarea elevilor în școli. Noile teste de salivă sunt ambalate în kituri individuale

În 05 iunie 2016, când am devenit consilier local am depus un jurământ de credință pe Biblie că voi sluji interesul public.

Chiar dacă din 27 noiembrie 2017 nu am mai putut propune proiecte din această calitate, mi-am continuat cu asiduitate activitatea și am participat la marea majoritate a ședințelor de consiliu local, chiar și pe pandemie.

Cu multe sacrificii am participat în mod efectiv în cei 4 ani de activitate de consilier local – ulterior ”consilier virtual” la 83 de ședințe și am analizat în detaliu materialele de la toate cele 94 de ședințe care au avut loc.

Sute de ore de participare efectivă la care se adaugă alte multe sute de ore de analiză concretă pe fiecare proiect de hotărâre în parte.

Am fost artizanul transparenței publice a actelor ce fac obiectul deciziilor din Consiliul Local Codlea, capitol la care Consiliul județean Brașov stă foarte prost.

Prin tot acest efort am reprezentat cu cinste, onestitate și integritate în Consiliul Local Codea o bună parte a codlenilor nemulțumiți de performanțele actualei administrații locale, care își doreau o schimbare a vechiului sistem și a vechiului mod de a face politică.

Pe lângă efortul colectiv prin care alături de colegii mei din USR vom analiza în detaliu și vom filtra punct cu punct fiecare proiect care este pus pe masa Consiliului Județean Brașov am în plan câteva proiecte cu aplicabilitate imediată, în primul an de mandat:

 • – Mutarea de urgență a orei de desfășurarea ședințelor de la ora 12-13 la ora 17.00 pentru ca cetățenii să poată participa în mod efectiv la ședințe.
 • – Web portal accesibil actualizat permanent pentru transparența 100% a proiectelor de hotărâre de consiliu județean cu publicarea Integrală a documentației pentru flecare proiect în sine inclusiv anexele acestora.
 • – Implementarea Proiectului SMID (Sistem de Management Integrat al Deșeurilor) care trebuia realizat inițial prin Programul Operațional Sectorial POS-MEDIU 2007-2013. Un prim pas în realizarea proiectului “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Brașov” a fost elaborarea Master Plan-ului (MP), o strategie de dezvoltare a infrastructurii, având la bază varianta PNGD-ului (Planul Național de Gestionare a Deșeurilor) din anul 2004 și PJGD-ului (Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor) avizat și aprobat în anul 2008.
 • – urgentarea demarării acțiunilor pentru întocmirea unei noi aplicații de finanțare pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 3, Obiectivul Specific 3.1 – Dezvoltarea Infrastructurii Integrate de Management al Deșeurilor.
 • – Crearea unor comisii speciale de analiză și verificare a neregulilor constatate în mai multe domenii: protecție socială, sănătate, infrastructură.
Alte articole:   Comunicat de presă

Pe termen mediu mă voi axa pe:

 • – Aeroportul finalizat până în 2022 inclusiv rezolvarea problemelor hidrografice și a interconectării cu un nou nod de transfer rutier.
 • – Reabilitarea spitalelor și dotarea acestora la cele mai înalte standarde.
 • – Sprijin real pentru categoriile defavorizate, copiii din familiile sărace, persoane cu dizabilități, tinerii care părăsesc sistemul de protecție, persoanele vârstnice, victimele violenței în familie, copiii străzii.
 • – Infrastructura rutieră reabilitată pentru a interconecta toate localitățile din județ și pentru a reduce rata masivă de accidente și decese din județ.
 • – Sistem Integrat de management al deșeurilor menit a reduce depozitările ilegale și de a proteja mediul înconjurător.
 • – Ecoturism la nivel de județ și înființarea Parcului Natural Brassovia.
 • – Desfășurarea de activități caracteristice unui consilier județean în perioada de sustenabilitate a proiectelor implementate de Consiliul Județean Brașov,
 • – în calitate de factor decizional voi face toate eforturile pentru optimizarea structurii de personal a Consiliului Județean Brașov, analiza fișei postului tuturor funcționarilor publici precum și raportarea activității acestora la nivelul grilelor salariale ridicate pe care le au acești funcționari.
Alte articole:   Risc de gradul 4 de avalanşe în Munţii Făgăraş

Împreună cu colegii din USR PLUS Brașov vom fi mai activi, competenți și transparenți în viitorul Consiliu Județean.

Ne dorim pentru Brașov un viitor cât mai frumos într-o Uniune Europeană, cu un consiliu județean ancorat spre viitor, probitate și dezvoltare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate