blog-logo

Masca va fi obligatorie pentru elevi doar în recreație. În ce condiții se va închide școala

Masca va fi obligatorie pentru elevi doar în recreație. În ce condiții se va închide școala

Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute că acolo unde școala va începe fizic, elevii, profesorii și personalul școlar auxiliar vor trebui să poarte măști de protecție. Șefa INSP, Simona Pârvu, contrazice, însă, această declarație.

Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Simona Pârvu,  l-a contrazis pe Ludovic Orban, susținând că recomandarea făcută de INSP pentru ghidul sanitar transmis în școli prevede obligativitatea purtării măștii de protecție pentru elevi doar în recreație, informează edupedu.ro.

“Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al INSP.

Simona Pârvu a precizat că “în timpul orelor de curs, doar profesorii sunt obligați să poarte mască de protecție”.

Alte articole:   Un medic propune celor care nu cred în existența COVID sau minimizează gravitatea infecției să-și asume și consecințele

Școala se va închide la 3 cazuri de infectare în clase diferite

Directorul INSP a explicat, de asemenea, diverse scenarii care ar duce la închiderea școlilor. Dacă într-o clasă se depistează un elev infectat, atunci clasa acestuia va fi închisă pentru 14 zile, timp în care elevii acelei clase stau în izolare.

Șefa INSP a mai adăugat că o școală se va închide la 3 cazuri confirmate de coronavirus în trei ture sau clase diferite.

„Dacă se descoperă un copil infectat, atunci se va închide sala de clasă, aceasta va fi dezinfectată, iar elevul și contacții acestuia vor sta în izolare timp de 14 zile. Dacă vorbim de un focar mai mare, atunci școala va fi închisă pe o perioadă de 14 zile. Din punct de vedere epidemiologic, ar trebui să fie minimum trei cazuri dispersate în ture sau clase diferite pentru a închide toată școala, altfel, dacă vorbim de o singură clasă, atunci avem de a face cu un focar localizat. Nu se pune problema de a da vina pe cineva, este un virus cu transmisie comunitară, oricine îl poate lua de oriunde, important este să localizăm cât mai repede cazurile și să limităm cât mai mult transmiterea bolii”, a mai declarat directorul INSP.

Referitor la numărul de elevi care vor reveni la școală, directorul INSP a afirmat că “decizia privind numărul de copii care revin la școală va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare”.

Foto: arhiva/usatoday.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.