blog-logo

Elevii din familii cu venituri mici vor primi 500 de lei pe an pentru rechizite și haine

Elevii din familii cu venituri mici vor primi 500 de lei pe an pentru rechizite și haine

Elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi tichete în valoare de 500 de lei ca să-și cumpere rechizite și haine, se arată într-o ordonanță de urgență a Guvernului care a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Procedura specifică de distribuire a acestor tichete se va stabili prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG nr. 133/2020. Procedura ar trebui stabilită până cel târziu la data de 11 octombrie 2020, potrivit sursei citate.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Aceste tichete sub formă de card se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine, fără a putea fi preschimbată în numerar. 

Suma de bani de pe tichetul social aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului.

De asemenea, tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor vor putea fi folosite numai în anumite magazine din raza localității de domiciliu al fiecărui titular de tichet. Această listă va fi primită de către fiecare persoană, odată cu emiterea tichetului.

Detalii aici.

Distribuie dacă îți place!
  1. Când se dau tichetele

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.