blog-logo

Majorarea alocațiilor în etape, respinsă de Senat

Majorarea alocațiilor în etape, respinsă de Senat

Senatul a respins marţi Ordonanţa de urgenţă prin care alocaţiile copiilor urmau să fie majorate etapizat.

Senatorii au acordat  87 de voturi „pentru” proiectul de respingere a ordonanţei de urgenţă, 29 de voturi „împotrivă” şi 12 abţineri. Votul a fost în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Respingerea OUG-ului privind majorarea alocațiilor va însemna rămânerea în vigoare a legii privind dublarea acestora, adoptată la finalul anului trecut de Parlament.

Tot marți dimineaţă, comisia pentru muncă a Senatului a adoptat raport de admitere pentru pe proiectul de lege care prevede respingerea acestei ordonanţei de urgenţă.

Potrivit raportului Comisiei de muncă, Ordonanţa vizează modificarea articolul 3 din legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, în sensul majorării graduale a cuantumului alocaţiei de stat începând cu 1 august 2020 – o majorare cu 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut în legea 14/2020 şi cuantumul alocaţiei aflat în plată la data transmiterii proiectului, şi cu acelaşi procent pentru perioada 2021-2022 de două ori pe an, respectiv la 1 ianuarie şi la 1 iulie a fiecărui an, iar din 2023 se preconizează continuarea procesului de majorare a alocaţiei de stat cu rata medie a inflaţiei anuale.

Alte articole:   Poliția Brașov: Reguli pentru cei care circulă cu trotineta electrică

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ordonanța de urgență care prevede creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvern pe 29 iulie.

Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate