Complexul Favorit din Poiana Brașov, scos din nou la vânzare. Care este prețul acestuia

Complexul Favorit din Poiana Brașov, scos din nou la vânzare. Care este prețul acestuia

Complexul Favorit din Poiana Brașov, deținut de omul de afaceri Ioan Nicolaie, a fost scos, din nou, la vânzare cu o sumă mai mică față de prețul cerut inițial.

Patria Bank scoate din nou la vânzare complexul Favorit din Poiana Brașov, deținut de Ioan Nicolaie, fostul patron al FC Brașov, prin Prescon, relatează Economica.net.

Prețul de vânzare a scăzut de la 3,6 milioane de euro inițial, la 1,4 milioane de euro în prezent.

Imobilul care are un regim de înălţime S+P+3E, și o suprafaţă utilă totală de 9.305 metri pătraţi, a fost utilizat ca centru de divertisment, și include un centru comercial, restaurant, săli de evenimente, inclusiv scenă, sală de bowling și 10 camere de cazare, și renovat în 2005, când Neculaie anunţa că a investit trei milioane de euro în renovarea complexului, după ce acesta fusese suferise efectele unui incendiu.

Alte articole:   VIDEO Marian Rasaliu: Consiliul Județean Brașov a alocat zero bani pentru spitalele din județ

Complexul a fost, ulterior, pus gaj pentru un împrumut folosit în modernizarea companiei Roman S.A. contractat la Banca Carpatica, care în 2017 a devenit Patria Bank în urma fuziunii cu Nextebank, dar Ioan Nicolaie a pierdut dreptul de proprietate asupra Roman, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în martie 2010, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, respingerea recursului formulat de Ioan Neculaie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba, din aprilie 2009, care îi anula acestuia dreptul de proprietate asupra pachetului majoritar de acţiuni la societatea „Pro Roman”, administratorul uzinei.

Astfel, Ioan Neculaie a rămas fără uzină, acţiunile urmînd să revină Asociaţiei „Pro Braşov”, al cărei preşedinte era Ioan Olaru. Războiul pentru Roman SA Brașov Lupta dintre Neculaie şi Asociaţia „Pro Braşov”, patronată de Ioan Olaru, se dădea pentru cele 33.002 acţiuni, reprezentînd 80% din capitalul Pro Roman, acţiuni pe care Neculaie şi le-a trecut pe numele său, la SC Pro Roman SA, în 2004, pe motiv că el a fost singurul care a depus capitalul necesar constituirii firmei care administrează uzina Roman.

Alte articole:   PMP propune înfiinţarea unor centre de petrecere a timpului liber pentru copii şi părinţi. Georgiana Buta: „Ne lipsesc locurile în care cei mici şi cei mari să facă diverse activităţi împreună”

Dar, conform dosarului, fostul patron al FC Braşov i-ar fi împrumutat pe membrii asociaţiei Pro Braşov cu 165.000 de lei, pentru constituirea societăţii, asociaţia gajînd cu pachetul de acţiuni.

Banii împrumutaţi ar fi fost viraţi în contul lui Neculaie cu o zi întîrziere faţă de înţelegere, din cauza unor greşeli la numărul contului, iar omul de afaceri a înregistrat imediat, pe numele său, cele 80 de procente din uzină, devenind din acel moment acţionar majoritar al Pro Roman, firma care administrează uzina, potrivit aceleiași surse.

Membrii asociaţiei au susţinut, însă, că suma datorată lui Neculaie a fost achitată în termenul convenit, iar confuzia cu numărul contului a fost provocată intenţionat de Ioan Neculaie.

Alte articole:   Locuri de muncă Brașov. Penitenciarul Codlea angajează agenți operativi

Foto: arhiva/economica.net

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate