blog-logo

Spania, exclusă din zona galbenă. Olanda și Egipt, măsuri suplimentare pentru români

Spania, exclusă din zona galbenă. Olanda și Egipt, măsuri suplimentare pentru români

Spania a fost exclusă de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni, 10 august, eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Ca urmare, persoanele care sosesc în România nu vor mai sta în carantină, iar zborurile nu vor fi anulate.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Alte articole:   Florin Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește în anul următor

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Măsuri suplimentare pentru românii care vor să intre în Olanda și Egipt

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state din zona portocalie de risc ridicat, inclusiv din România şi introduc măsuri suplimentare, printre care controale pentru verificarea măsurii de autoizolare.

România figureaza în zona portocalie, fiind recomandată autoizoarea la domiciliu timp de 14 zile celor care merg în Olanda. În plus, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam va exista un centru de testare pentru infecția cu Sars-Cov-2.

Alte articole:   VIDEO Brașovean de 32 de ani mort în Munții Bucegi

Toate persoanele care vin din zonele de risc vor putea fi testate, gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Și autoritățile egiptene au luat măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Din 15 august, cetățenii străini care se deplasează în Egipt trebuie să prezinte un test negativ de tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Harta interactivă unde cei care vor să călătorească în UE găsesc informaţii cu privire la restricţiile de călătorie sau măsurile de protecţie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.