blog-logo

Starea de alertă se prelungește cu încă o lună

Starea de alertă se prelungește cu încă o lună

Premierul Ludovic Orban, a anunţat luni, 10 august, că, cel mai probabil, românii vor fi nevoiţi să suporte în continuare starea de alertă. Această măsură va fi prelungită, la nivelul întregii ţări, cu încă o lună de zile, spune şeful Guvernului.

“Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban, luni, la sediul Partidului Naţional Liberal.

Prim-ministrul spune că autorităţile vor analiza solicitările privind continuarea unor activităţi în această perioadă.

“Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi, în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a precizat Orban.

Alte articole:   Era de așteptat: PNL nu votează Guvernul Cioloș

“Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii (…) Obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia”

Cât despre posibilitatea introducerii unor noi măsuri de restricţie, premierul României spune că, în prezent, nu se discută despre aşa ceva.

“Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie.

Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm”, a declarat Ludovic Orban.

Alte articole:   Peste 460 de pacienţi cu COVID-19, internaţi în spitalele braşovene. Aproape 50 de persoane sunt la ATI

El a indicat că se ia în calcul o altă soluţie pentru terase dacă lucrurile se vor ameliora

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.