blog-logo

Salariaţii hărţuiţi moral la locurile de muncă vor putea cere despăgubiri angajatorilor

Salariaţii hărţuiţi moral la locurile de muncă vor putea cere despăgubiri angajatorilor

Salariații hărțuiți moral la locurile de muncă vor putea fi despăgubiți de angajatori, se arată într-o propunere legislativă care a fost semnată de președintele României. Mai mult, aceștia vor mai putea primi și bani pentru consiliere psihologică, pentru o perioadă pe care o va stabili medicul de medicina muncii, scrie avocatnet.ro.

Pe lângă daunele compensatorii şi consilierea psihologică, proiectul de lege prevede şi alte măsuri de protejare a angajaţilor, potrivit avocatnet.ro:

  • toţi salariaţii au dreptul la un loc de muncă lipsit de acte de hărţuire morală;
  • niciun salariat nu poate fi sancţionat, concediat sau discriminat (cu privire la salarizare, formare profesională, promovare etc.) din cauză că a fost supus sau a refuzat să fie supus hărţuirii morale la locul de muncă;
  • salariatul poate fi reintegrat în muncă sau poate primi, în baza unei hotărâri judecătoreşti, despăgubiri în cuantum egal cu echivalentul drepturilor salariale de care a fost lipsit de către angajator.
Alte articole:   Braşov Wolves nu se va prezenta la următoarele meciuri din Erste Liga din cauza infectărilor cu Covid-19

Detalii aici.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.