blog-logo

Robotul care ajută școala online. Mirai le poate preda copiiilor din clasă, dar şi celor care învaţă online (Video)

Robotul care ajută școala online. Mirai le poate preda copiiilor din clasă, dar şi celor care învaţă online (Video)

Un inventator român a dezvoltat un robot care i-ar putea ajuta pe profesori să predea chiar din clase, exact ca la orele normale, în timp ce elevii vor privi lecțiile de pe ecranele calculatoarelor, informează Edupedu.ro.

Cristian Lăcraru lucrează în domeniul IT și a decis că învățământul on-line poate fi simplificat. Și nu doar simplificat, ci poate deveni mai uman, elevii simțindu-se mai aproape de profesori.

Inventatorului i-a venit ideea când a văzut cum se desfășurau lecțiile online pentru copilul lui cel mare, în timpul stării de urgență.

”Ideea mi-a venit ca părinte când am văzut copilul cel mare cum stătea în fața calculatorului și am văzut că profesorul nu se simțea bine, fiindcă nu era în mediul de la școală. Astfel, când am proiectat robotul Mirai, m-am gândit în primul rând la profesori, să se simtă bine în sala de clasă și să aibă acces la materialele didactice”, a explicat Cristian Lacraru, pentru Edupedu.ro.

El a adăugat că deja se fac îmbunătățiri, după ce prototipul robotului Mirai a fost folosit de profesori la clasă la o școală din București pentru a vedea cum se descurcă și ce sugestii au.

„Am avut feedback de la profesori și sunt foarte încântați de idee, Mirai le oferă libertate în mișcare, nu stau pe un scaun în fața unui ecran, ei se mișcă prin clasă, scriu la tablă, utilizează materialele didactice cum ar face în mod normal, iar copiii privesc ca și cum ar fi și ei acolo. Există soluții tehnice și moderne pentru a ajuta profesorii să predea actul educațional la aceeași calitate, chiar dacă este transmis online. Sunt școli care deja ne-au cerut să vadă robotul, iar noi îl îmbunătățim pornind de la feedback-ul profesorilor”, a povestit Lacraru.

Profesorii pot accesa prin touch screen oricare din platformele folosite deja la clasă, Zoom, Skype, nefiind nevoie să învețe o platformă nouă. Însă, când predă, profesorul va avea lavalieră, ca să poată fi auzit de copii mai bine.

Alte articole:   Tarifele RCA au crescut în medie cu 70-80%. Ce spun brokerii despre evoluția prețurilor

Robotul Mirai, care înseamnă „viitor” în japoneză, costă între 2.000 – 3.000 de euro în funcție de ce tehnologii sunt implementate.

Foto și video: edupedu.ro

Distribuie dacă îți place!
  1. Acesta nu e un robot
    Este o tableta conectata la o cameră video de înaltă rezolutie si la un microfon de tip lavalieră montate pe o carcasă sub forma unui robot.
    Deci un aparat scump care face ce face deja o tableta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.